Τέσσερις ελιές τη μέρα τον καρκίνο κάνουν πέρα!

Σύμφωνα με μια αρκετά αποκαλυπτική μελέτη από τον ομογενή επιστήμονα, Τομ Καραγιάννη αν καταναλώνουμε τέσσερις ελιές την ημέρα ή 50ml ωμό ελαιόλαδο, μας προστατεύουν από τον καρκίνο. Οι ελιές όπως και το ελαιόλαδο περιέχουν μια πολυφαινόλη, την υδροξυτυροσόλη, η οποία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.
Μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης ο οποίος βραβεύτηκε στις 20/10/2013, στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Ιατρικής Ολυμπιάδας, έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.
Προκειμένου να υπάρξουν οφέλη για την υγεία, ο κ. Καραγιάννης συνιστά την κατανάλωση 50 ml ωμού παρθένου ελαιολάδου, ή 3-4 ελιών την ημέρα ή τον συνδυασμό κατανάλωσης ελαιολάδου και ελιών, ώστε ο ανθρώπινος οργανισμός να προσλάβει επαρκή ποσότητα από πολυφαινόλες.
«Είναι γενικώς παραδεκτό ότι η πλούσια σε ελιές μεσογειακή διατροφή παρέχει 10-20 mg φαινολών. Αν υποθέσουμε ότι απορροφώνται επαρκώς τότε το αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα θα είναι επαρκές» επισημαίνει στην εργασία του ο Τομ Καραγιάννης.
Παράλληλα τονίζει ότι η αντικαρκινική επίδραση της υδροξυτυροσόλης in vitro και in vivo είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των αποδείξεων που υπάρχουν.
Να σημειωθεί ότι η υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει και στο κρητικό δίκταμο, στη λεβάντα, στη λουίζα, στα σταφύλια, στα χαρούπια και στην αγριομυρτιά.
Πηγή: www.newsbeast.gr 

Σχετικά Νέα

Share