Μπορεί μία σάλτσα να είναι νόστιμη και παράλληλα να καθαρίζει το συκώτι από τις τοξίνες; Και όμως μπορεί! Η προσθήκη περισσότερων υγιεινών λιπαρών στη διατροφή μας είναι γνωστό ότι προκαλεί την απελευθέρωση νέας φρέσκιας χολής από το συκώτι, γεγονός που βοηθά το σώμα να ξεπλύνει την παλιά, στάσιμη χολή και τυχόν λιποδιαλυτές τοξίνες που είναι παγιδευμένες σε αυτό! Συγκεκριμένα ο κορίανδρος και ο μαϊντανός βοηθούν ιδιαίτερα στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων, ενώ μαζί με άλλα συστατικά μπορούν να δημιουργήσουν μία ιδιαίτερα υγιεινή και πεντανόστιμη σάλτσα, όπως η παρακάτω πράσινη σάλτσα:
Συστατικά
1 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσι
1 φλιτζάνι μαϊντανό και φύλλα κορίανδρου
1 χαλαπένιο, (πράσινη πιπεριά) χωρίς τα νεύρα και τους σπόρους
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι φρέσκα φιστίκια ή καρύδια
1-2 κουταλιές της σούπας χυμός λάϊμ
1 φλιτζάνι Udo’s Oil 3.6.9
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Οδηγίες
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από τα καρύδια και το νερό σε ένα μίξερ.
Στη συνέχεια προσθέστε τους ξηρούς καρπούς μέχρι να κονιορτοποιηθούν.
Η πράσινη σάλτσα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως ντιπ είτε ως σάλτσα. Αν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε ως ντιπ, προσθέστε λίγο νερό μέχρι να φτάσετε στη σωστή πυκνότητα.
Για να ΄τη χρησιμοποιήσετε ως σάλτσα, προσθέστε λίγο περισσότερο νερό, περίπου από 1/4 μέχρι 3/4 φλιτζανιού νερό, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Σερβίρετε σε μικρό μπολ στη μέση του τραπεζιού, ή σερβίρετέ την στο πιάτο του καθένα.
Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr