Ντοματοσαλάτα με ντιπ χαλαπένιο (JALAPEÑO)

Ντοματοσαλάτα με ντιπ χαλαπενιο και Ωμέγα 3 Λιπαρά

Παρασκευάζουμε χωριστά το ντιπ και τη ντοματοσαλάτα και τα διατηρούμε στο ψυγείο. Τα συνθέτουμε μαζί όταν θελήσουμε να τα σερβίρουμε.

Συστατικά για το ντιπ χαλαπένιο:

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος/ ή γιαούρτι

½ φλιτζάνι στραγγισμένα και ξεπλυμένα ρεβίθια

Μία συσκευασία κατσικίσιο τυρί (110 γρ.)/ ή τυρί φέτα

1 μεγάλο jalapeño, χωρίς σπόρους

½ από ένα μικρό λευκό κρεμμύδι, χοντροκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο

Χυμό από μισό λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ξερό άνηθο

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Συστατικά για τη μαριναρισμένη ντοματοσαλάτα:

3 μεγάλες ντομάτες σε κύβους

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

1/3 φλιτζάνι έλαιο  Udo’s Oil 3.6.9

Χυμός από μισό λάιμ

¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

¼ φλιτζάνι φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος

¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Φρέσκο ​​τριμμένο πιπέρι

½ jalapeño, ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα

Παρασκευή

1.Προετοιμάστε το ντιπ jalapeño βάζοντας όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Αφήστε το στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε τη μαριναρισμένη ντοματοσαλάτα.

2.Προσθέστε τα λαχανικά σε κύβους σε ένα μπολ ανάμειξης. Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, προσθέστε το λάδι, το χυμό λάιμ, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για να ενωθούν και μετά αδειάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά. Ανακατεύουμε ξανά για να ενωθούν. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 1-2 ώρες ή χρησιμοποιήστε το αμέσως.

Ρίξτε το ντιπ jalapeño σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Από πάνω ρίξτε τη μαριναρισμένη ντοματοσαλάτα. Σερβίρετε με τσιπς τορτίγιας ή μπαγκέτα στη σχάρα!

Το Udo’s Oil 3.6.9 πηγή Ωμέγα λιπαρών

Το Udo’s Oil 3.6.9  είναι ένα μίγμα από έλαια που έχουν εξαχθεί από βιολογικούς σπόρους λιναριού και σε μικρή αναλογία έλαια από βιολογικούς σπόρους νυχτολούλουδου, σουσαμιού, φύτρων ρυζιού και βρώμης και ηλιόσπορου. Είναι μια εξαιρετική πηγή ανεπεξέργαστων φυτικών Ω3 και Ω6 λιπαρών οξέων.

Η πιπεριά χαλαπένιο

Η πιπεριά χαλαπένιο είναι συνήθως πράσινη αλλά όταν ωριμάσει γίνεται κόκκινη. Είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική και σε σύγκριση με άλλες πιπεριές τσίλι, το επίπεδο καυστικότητας μπορεί να ποικίλλει από σχετικά ήπιο μέχρι εξαιρετικά καυτερό.

Υπάρχουν κάποιες καφέ γραμμές πάνω στην πιπεριά που στην ουσία είναι ουλές κι έχουν άμεση σχέση με το επίπεδο καυστικότητας. Η καυστικότητα των πιπεριών μετριέται σε μονάδες Σκόβιλ. Η καψαϊκίνη βρίσκεται στους σπόρους της και πιο συγκεκριμένα στη μεμβράνη που περιβάλλει τους σπόρους και είναι καλό να αποφεύγεται η επαφή με τα χέρια και τα μάτια γιατί μπορεί να προκληθεί ερεθισμός.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά + 1-2 ώρες στο ψυγείο

Μερίδες: Ορεκτικό για 6-8 άτομα

Συνταγή: @eatyoungnutrition

Σχετικά Νέα

Share