Καλοκαιρινή σαλάτα με farro ή Ζέα, ρόκα, ντοματίνια και ελιές

Καλοκαιρινή σαλάτα με farro ή ζέα, ρόκα, ντοματίνια και ελιές

Το Farro ή στα ελληνικά Ζέα, που χρησιμοποιούμε στη σαλάτα που ακολουθεί, είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για τους τρεις αρχαίους κόκκους σιταριού που υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια: einkorn, emmer ή spelt. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, το farro συνήθως υποδηλώνει την ποικιλία emmer. Μοιάζει με το σιτάρι, στο ότι είναι ένας ολόκληρος κόκκος τριών μερών. Ωστόσο, το farro προέρχεται από ποικιλίες σιταριού που καλλιεργούνται συνήθως στα θερμότερα κλίματα της Βόρειας και Κεντρικής Ιταλίας.

Τα πλεονεκτήματα του farro

Εάν είστε έτοιμοι να απαλλαγείτε από τη ρουτίνα του ρυζιού ή της κινόας, σίγουρα θα ανταμειφθείτε με αυτό το υπέροχο θρεπτικό δημητριακό. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και Β3 (νιασίνη), για παράδειγμα.

Επιπλέον, είναι εξαιρετικά ευέλικτο, ώστε να μπορείτε να το σερβίρετε ως υποκατάστατο ρυζιού ή να το προσθέσετε σε σούπες και γεμιστά. Όμως, ένας από τους αγαπημένους τρόπους για να χρησιμοποιηθεί, είναι οι σαλάτες. Κάνει τη σαλάτα ένα πιο χορταστικό γεύμα. Ακόμα καλύτερα, οι κόκκοι απορροφούν το φρέσκο ​​σπιτικό dressing που φτιάξαμε με τα πιστοποιημένα βιολογικά ωμέγα Udo’s Oil, για τα απαραίτητα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 έλαια σας!

Ανακαλύψτε περισσότερες πληροφορίες για το βραβευμένο Udo’s Oil 3·6·9 Blend εδώ.

Καλοκαιρινή σαλάτα με Ζέα (farro) ρόκα, ντομάτες, αγγούρι και ελιές

Μερίδες 4-6

Συστατικά:

2½ φλιτζάνια μαγειρεμένο farro

½ κιλό ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 αγγούρι, κομμένο στα τέσσερα και κομμένο σε κομμάτια πάχους ¼ ίντσας

1 φλιτζάνι ανάμεικτες ελιές

200 γραμμ. ρόκα

½ κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λεπτά δαχτυλίδια

Για το ντρέσιγκ:

¼ φλιτζάνι Udo’s Oil 3·6·9 Blend

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα ιταλικά βότανα

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο ή λευκό κρασί

Χυμός από ένα λεμόνι, περίπου 1 κουταλιά της σούπας

Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση

Πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς τσίλι (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Μαγειρέψτε το farro όπως υποδεικνύεται στη συσκευασία για να λάβετε 2½ φλιτζάνια μαγειρεμένο farro, φροντίζοντας να μην το παραμαγειρέψετε, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε μια κολλώδη υφή.

Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μικρό μπολ ή βάζο χτυπήστε ελαφρά μαζί το λάδι, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τα βότανα, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε το farro, τα ντοματίνια, το αγγούρι, τις ελιές και το κρεμμύδι.

Περιχύστε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.

Μοιράστε προσεκτικά τη ρόκα σε ατομικά πιάτα και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά σε κάθε μπολ.

Σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!

—Η συνταγή και η φωτογράφηση είναι από την Usha Menard—

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share