Οι βλαστοί κριθαριού περιέχουν ένα ευρύ φάσμα βιταμινών, μετάλλων, αμινοξέων (των 8 βασικών που πρέπει να λαμβάνουμε από τη διατροφή μας), πρωτεΐνες, ενζύμα, χλωροφύλλη και φυτοχημικά. Είναι πλούσιοι σε γάμμα-αμινοβουτυρικό οξύ (GABA), φλαβονοειδή, τρυπτοφάνη, χλωροφύλλη, βιταμίνες (Β1, C και Ε), διαιτητικές ίνες, πολυσακχαρίτες και πολυφαινόλες, ενώ δεν περιέχουν γλουτένη.
ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Οι βιταμίνες που περιέχονται στους βλαστούς κριθαριού προωθούν τον ύπνο, έχουν αντικαταθλιπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αποτρέπουν τις καρδιαγγειακές ασθένειες, μειώνουν τη συνολική χοληστερόλη, τη χοληστερόλη LDL και τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου.
Τα λειτουργικά συστατικά που περιέχονται στους νεαρούς βλαστούς κριθαριού ή κριθαρόχορτου, χρησιμοποιούνται ως θεραπεία για χρόνιες παθήσεις:
1. Αντιοξειδωτικά: -Χλωροφύλλη, σαπωναρίνη, γλουταθειόνη, υπεροξείδιο δισμουτάση (SOD), φλαβονοειδή.
2. Αντικαρκινικά, Αλκαλικά: -Φλαβονοειδή, χλωροφύλλη, SOD
3. Αντιδιαβητικά: -Σαποναρίνη, διαιτητικές ίνες, Ca, SOD
4. Ενισχυτικά της ανοσίας: -Arabinoxylan, polysachharide, GABA
5. Ρυθμιστικά της αρτηριακής πίεσης: -Saponarin, lutonarin, K, Ca, GABA
6. Αντικαταθλιπτικά : -GABA, σαπωναρίνη, βιταμίνες και μέταλλα
7. Προληπτικά καρδιοπάθειας: -Κ, GABA
8. Βοηθητικά για τον ύπνο: -GABA, Ca, K, τρυπτοφάνη, βιταμίνη C
9. Προληπτικά της δυσκοιλιότητας: -Διαιτητικές ίνες
10. Προστατευτικά για το ήπαρ: – Saponarin, SOD, GABA
11. Συμπλήρωμα ασβεστίου:– -Ca
12. Βελτιωτικά της πνευματικής υγείας: – GABA, K, SOD
13. Ενισχυτικά του γαστρεντερικού : -Διαιτητικές ίνες, σελήνιο, GABA
14. Υπολιπιδαιμικά: -Σαποναρίνη, πολυσακχαρίτης, αλκαλοειδές SOD
15. Αντιφλεγμονώδη: -Χλωροφύλλη, σαπωναρίνη, SOD, GABA, τρυπτοφάνη
Το Beyond Greens περιέχει βλαστούς κριθαριού και άλλων δημητριακών σε ένα οργανικό κοκτέιλ υγείας
Το Beyond Greens αξιοποιεί τη δύναμη των νεαρών βλαστών του κριθαριού και άλλων δημητριακών μαζί με πράσινες υπερτροφές όπως μπρόκολο, kale, χλορέλα κλπ. σε ένα μίγμα που χαρίζει ενέργεια, ζωτικότητα και θρέψη. Είναι ιδανικό για κολατσιό ή ένα γεύμα χαμηλών θερμίδων αλλά υψηλής διατροφικής αξίας.