Ωμέγα λιπαρά απαραίτητα για μνήμη, μάθηση και συγκέντρωση.

Ωμέγα λιπαρά απαραίτητα για μνήμη, μάθηση και συγκέντρωση.
2 λεπτά

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν δυσκολία στη συγκέντρωση και στη μνήμη. Μήπως ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία εκείνων που ξεχνούν απλά πράγματα ή που ολοένα και περισσότερο δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν; Ιδιαίτερα, αν είστε μαθητές που τώρα ετοιμάζεστε για τις εξετάσεις σας ή αν είστε γονείς μαθητών και βλέπετε πόσα προβλήματα δημιουργεί η αδυναμία συγκέντρωσης, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πως τα Ω-λιπαρά συνδέονται με τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η σύνδεση των ωμέγα λιπαρών με την εγκεφαλική λειτουργία

Ο εγκέφαλος είναι το πλουσιότερο σε λίπος όργανο, καθώς το 60% του βάρους του είναι λιπαρά με αναλογία 1:1 Ω-3 προς Ω-6. Τα Ω-λιπαρά βελτιώνουν όλες τις εγκεφαλικές λειτουργίες: διάθεση, νοημοσύνη, συμπεριφορά, ικανότητα μάθησης, πνευματική υγεία και κοινωνικότητα. Ενήλικες που καταναλώνουν αρκετά Ω-λιπαρά, αναφέρουν ότι νιώθουν πιο ήρεμοι και διαχειρίζονται καλύτερα το στρες. Είναι αναγκαία για την παραγωγή σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή με ηρεμιστική δράση. Ανεβάζουν τη διάθεση και μειώνουν την κατάθλιψη (σε παιδιά και ενήλικες). Οι σχιζοφρενείς υφίστανται λιγότερα επεισόδια με την αυξημένη πρόσληψη Ω-6 και κυρίως Ω-3 λιπαρών. Ο αυτισμός, το Alzheimer και η άνοια απαντούν εξαιρετικά στα Ω-λιπαρά. Επίσης, οι έρευνες δείχνουν ότι οι διπολικοί (ή μανιοκαταθλιπτικοί) καθώς και οι ιδεοψυχαναγκαστικοί (OCD) δείχνουν σημαντική βελτίωση. Πολλοί ηλικιωμένοι αναφέρουν καλύτερη αντίληψη χρωμάτων και οπτική οξύτητα, βελτιωμένη πνευματική λειτουργία και ταχύτερη εκμάθηση. Τα Ω-λιπαρά είναι ιδιαίτερα σημαντικά σε 3 προβληματικούς τομείς της εγκεφαλικής δραστηριότητας: μαθησιακά προβλήματα, εγκληματική συμπεριφορά και πνευματικές δυσλειτουργίες.

Η Flora γνωρίζει καλά την ανάγκη όλων για Ω-λιπαρά και διαθέτει 2 εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που καλύπτουν όλες τις ανάγκες:

Φυτικής προέλευσης ωμέγα λιπαρά

Τα Udo’s Oil 3-6-9 Blend είναι 100% φυτικά και πιστοποιημένα βιολογικά Ω-λιπαρά, σε αναλογία 2:1 Ω3/Ω6. Είναι ένα μίγμα από προσεκτικά επιλεγμένα, φυσικά, ανεπεξέργαστα, πλούσια σε EFAs έλαια από φρέσκους, οργανικούς σπόρους λιναριού, νυχτολούλουδου, σουσαμιού και ηλίανθου, καθώς επίσης και έλαια από φύτρες ρυζιού και βρώμης, που παρέχουν «δευτερεύοντα» συστατικά με σημαντικά οφέλη υγείας.

Στο μείγμα ελαίων έχει προστεθεί λεκιθίνη σόγιας non-GMO (μη-γενετικά τροποποιημένη), η οποία βελτιώνει την πέψη των ελαίων και παρέχει δομικά υλικά για υγιείς κυτταρικές μεμβράνες . Το Udo’s Oil περιέχει επίσης έλαιο καρύδας, το οποίο είναι εύκολα αφομοιώσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα από τα κύτταρά μας ως πηγή ενέργειας χωρίς να γεμίζει τις λιπαποθήκες.

Δεν περιέχει ιχθυέλαια επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα, ρύπους, διοξίνες. Είναι απόλυτα ασφαλή για όλες τις ηλικίες και για συχνή χρήση και έχουν άριστη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα.

Θαλάσσιας προέλευσης ωμέγα λιπαρά

Το  O-KRILL 3™ είναι καθαρά Ωμέγα-3 Λιπαρά από Krill. Το Krill ανήκει στα καρκινοειδή (crustaceans) μαλακόστρακα και μοιάζει με μικρή γαρίδα. Τα Ω-λιπαρά οξέα (EPA/DHA) στο Krill Oil είναι δεσμευμένα στα φωσφολιπίδια, ένα σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών, και γι’ αυτό το λόγο απορροφώνται πολύ γρήγορα. Αντιθέτως, τα λιπαρά οξέα στα ιχθυέλαια είναι σε μορφή τριγλυκεριδίων και απορροφώνται πολύ πιο αργά.

Τα Ω-λιπαρά από Krill είναι τα πιο «αγνά» και με τη λιγότερη χημική επεξεργασία, σε σχέση με τα υπόλοιπα ζωικής προέλευσης Ω-λιπαρά. Επιπρόσθετα, το Krill Oil είναι πλούσιο στο φυσικά ευρισκόμενο αντιοξειδωτικό Ασταξανθίνη. Το DHA συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής εγκεφαλικής λειτουργίας και στην υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενώ η συμπλήρωση με DHA μπορεί να μειώσει το καθημερινό στρες. Το EPA έχει θετική επίδραση στη συμπεριφορά και τη διάθεση.

Εμπιστευτείτε τα Ωμέγα λιπαρά της FLORA για extra υποστήριξη στον εγκέφαλο.

Πάρτε τροφή για σκέψη!!!

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share