Το βότανο Εκουιζέτο και οι ευεργετικές του ιδιότητες

εκουιζέτο, πολυκόμπι, Equisetum arvense florasil
1,5 λεπτό

Ανακαλύψτε την καλύτερη πηγή πρόσληψης πυριτίου που είναι το φυτό Εκουϊζέτο. Το πυρίτιο είναι βασικό δομικό συστατικό του κολλαγόνου, βρίσκεται σε πολλούς ιστούς και ανήκει στην πρώτη γραμμή βοήθειας για γερά μαλλιά, επιδερμίδα, νύχια, οστά και συνδέσμους.

Επιστημονική ονομασία : Equisetum arvense

Στα ελληνικά είναι γνωστό σαν εκουιζέτο ή πολύκομπο ή Ιππουρίς ή αρουραία και ανήκει στην οικογένεια των Ιππουροειδών. Το συναντάμε σε καλλιέργειες, αναχώματα και άκρες δρόμων, σε πετρώδη και ξερά εδάφη.

Ευεργετικές δράσεις του εκουϊζέτο:

Το εκουϊζέτο δρα ως στυπτικό, αιμοστατικό, ήπιο διουρητικό, τονωτικό των ιστών και επουλωτικό. Βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου και εμποδίζει την εναπόθεση λιπιδίων στις αρτηρίες. Θεωρείται ειδικό ίαμα για περιπτώσεις φλεγμονής ή καλοήθους διόγκωσης του προστάτη αδένα. Χρησιμοποιείται ακόμη κατά της οστεοπόρωσης, των διαταραχών στους πνεύμονες και των νεφρών, των φλεγμονών του ουροποιητικού συστήματος, των πόνων των αυτιών αλλά και κατά δερματικών διαταραχών, εκζεμάτων  και ακμής. Το εκουϊζέτο είναι εξαιρετικό στυπτικό για το ουρογεννητικό σύστημα. Μειώνει την αιμορραγία και επουλώνει τα τραύματα χάρη στη μεγάλη του περιεκτικότητα σε υδροξείδιο του πυριτίου. Έχει διαπιστωθεί ότι σε μερικές περιπτώσεις μειώνει τον πόνο των ρευματισμών και επουλώνει τις χιονίστρες.

Το εκουϊζέτο περιέχει πάνω από 10% ανόργανα συστατικά με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα ( τα 2/3) σε υδατοδιαλυτό πυριτικό άλας, κάλιο, σελήνιο, μαγγάνιο και μαγνήσιο. Επίσης περιέχει πολύτιμα φλαβονοειδή, όπως: απιγενίνη, λουτεολίνη, κουερσετίνη κ.α

Συγκεντρωτικά λοιπόν το εκουιζέτο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για:

  • Προστάτη
  • Αντιγήρανση
  • Φαλάκρα
  • Οστά και αρθρώσεις
  • Αναπνευστικές διαταραχές
  • Θυλακίτιδα
  • Φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος
  • Προβλήματα με τα μάτια
  • Προβλήματα τριχόπτωσης
  • Προβλήματα νυχιών
  • Οστεοπόρωση
  • Διαταραχές του δέρματος
  • Οδοντοφυΐα
  • Τενοντίτιδα
  • Ισχυρό διουρητικό
  • Αγγειακά προβλήματα
  • Πληγές (εξωτερικά)

Το Florasil®της Flora περιέχει πυρίτιο από εκχύλιση εκουϊζέτο

Το Florasil είναι ένα οργανικό φυτικό συμπλήρωμα πυριτίου από υδατικό εκχύλισμα του φυτού Equisetum Arvense (εκουιζέτο), που βοηθά στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων του αναγκαίου αυτού μετάλλου στον οργανισμό μας. Ένα μοναδικό προϊόν φυτικής προέλευσης, το μόνο φυτικό συμπλήρωμα πυριτίου συνδεδεμένο με βιοφλαβονοειδή, που βοηθούν το πυρίτιο να διέλθει μέσω του εντερικού τοιχώματος στην κυκλοφορία του αίματος. Έτσι διασφαλίζει τη μέγιστη βιοδιαθεσιμότητα και την άμεση αφομοίωση από τον οργανισμό (προσεγγίζει το 100%).

Το Florasil παράγεται σύμφωνα με τη μέθοδο εκχύλισης – κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας – του Dr. Louis Kervran, κατά την οποία: το οργανικό φυτικό πυρίτιο εκχυλίζεται από το Equisetum Arvense, χρησιμοποιώντας νερό αντί χημικών ουσιών (μέθοδος υδατικής εκχύλισης). Μόνον το πυρίτιο που παρασκευάζεται με αυτήν την ήπια μέθοδο, αποδίδει ιδιαίτερα βιοδιαθέσιμο πυριτικό άλας με τη μορφή ορθοπυριτικού οξέος. Αυτή η πατενταρισμένη διαδικασία εκχύλισης διατηρεί τα απαραίτητα βιοφλαβονοειδή για την αποτελεσματική απορρόφηση του πυριτίου. Είναι σημαντικό επίσης ότι το Equisetum Arvense προέρχεται πάντα από φρέσκια ανοιξιάτικη συγκομιδή, όταν δηλαδή έχει την υψηλότερη συγκέντρωση σε διοξείδιο του πυριτίου, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε βιοφλαβονοειδή που έχει το φυτό την άνοιξη.

Συμβάλλει στην αναγέννηση του κολλαγόνου- και την ενίσχυση της ποιότητας της επιδερμίδας, των μαλλιών, των νυχιών, των συνδέσμων και των οστών.

Δείτε περισσότερα στην εγκυκλοπαίδεια βοτάνων

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share