Τι είναι η Ubiquinol ή Ουμπικινόλη που βρίσκεται στο Inno-Q-nol;

Ubiquinol Ουμπικινόλη Inno-Q-Nol Q10
2,5 λεπτά

Η Kaneka Ubiquinol ™ είναι η μειωμένη δραστική αντιοξειδωτική μορφή του Συνένζυμου Q10 (CoQ10).

Η Ubiquinol (Ουμπικινόλη) παράγεται φυσικά μέσα στο σώμα. Είναι η ουσία στην οποία χρειάζεται να  μετατραπεί το CoQ10, για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή κυτταρικής ενέργειας. Εκτός από τον κρίσιμο ρόλο της στην παραγωγή ενέργειας, είναι ένα από τα πιο ισχυρά γνωστά διαθέσιμα λιποδιαλυτά αντιοξειδωτικά, που προστατεύει τα κύτταρα του οργανισμού από βλάβες που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες. Η ικανότητα του σώματος να παράγει CoQ10 μειώνεται με την ηλικία και το ίδιο μειώνεται και η δυνατότητα να μετατραπεί σε ubiquinol. Τα επίπεδα ουμπικινόλης έχουν αποδειχθεί ότι καταστέλλονται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και σε άτομα με καρδιαγγειακές, νευρολογικές, ηπατικές και διαβητικές παθήσεις.

Τεχνικές πληροφορίες για το Συνένζυμο Q10 στη μορφή της Ubiquinol (Ουμπικινόλη)

Το συνένζυμο Q10 (2,3, διμεθοξυ-5-μεθυλ-6-δεκαπρενυλ-1,4-βενζοκινόνη) απομονώθηκε από καρδιακά μιτοχόνδρια από τον Dr. Frederick L. Crane και τους συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin το 1957 και η χημική του δομή προσδιορίστηκε από τον Dr. Karl Folkers et αl. του Πανεπιστημίου του Τέξας το 1958. Το συνένζυμο Q10 είναι επίσης γνωστό ως «ubiquinone», ένα όνομα που προέρχεται από τις λέξεις «πανταχού παρόν», που σημαίνει «παντού» και «quinone». Η βιολογική λειτουργία που είναι κοινή για τις ενώσεις κινόνης όπως η ουμπικινόνη, τη βιταμίνη Κ και την πλακοκινόνη είναι να ενεργούν ως οξειδοαναγωγικά συστατικά του διαμεμβρανικού συστήματος μεταφοράς ηλεκτρονίων. Η ουμπικινόλη, η υδροκινόνη της βιταμίνης Κ και η πλακοκινόλη ​​είναι τα δυο ηλεκτρο-αναγωγικά προϊόντα της ουμπικινόνης, της βιταμίνης Κ και της πλαστοκινόνης, αντίστοιχα. Με άλλα λόγια, η ουμπικινόνη είναι η οξειδωμένη μορφή και η ουμπικινόλη είναι η μειωμένη μορφή του Συνενζύμου Q10. Η ουμπικινόλη είναι ασταθής στον αέρα και εύκολα οξειδώνεται και μετατρέπεται σε ουμπικινόνη. Η πρώτη έκθεση σχετικά με την αντιοξειδωτική δράση της ουμπικινόλη έγινε από τους Drs. Mellors και Tappel το 1966. Στο πλάσμα υγιούς ανθρώπου, περισσότερο από το 90% του συνενζύμου Q10 υπάρχει στη μειωμένη μορφή του, την Ubiquinol (Ουμπικινόλη). Αναφέρεται ότι η αναλογία της ουμπικινόλης προς την ουμπικινόνη (Coenzyme Q10) στο πλάσμα του αίματος είναι ένας βιο-δείκτης για το οξειδωτικό στρες, υποδεικνύοντας ότι τα άτομα που πάσχουν από ισχυρό οξειδωτικό στρες έχουν χαμηλότερα επίπεδα ουμπικινόλης στο πλάσμα τους. Το συμπλήρωμα Kaneka Ubiquinol ™ θα βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους να διατηρήσουν μια υγιή κατάσταση. Η Kaneka ανέπτυξε τη μέθοδο για την εμπορική διάθεση της ουμπικινόλης και το FDA αποδέχθηκε το Kaneka Ubiquinol ™ ως νέο διαιτητικό συστατικό το 2005.

Το συνένζυμο Q10 είναι μια πολύτιμη βιολογική ουσία της οποίας τα ομόλογα υπάρχουν παντού στον οργανικό κόσμο, ανάμεσα σε μια ποικιλία φυτικών ειδών, ζώων και μικροοργανισμών. Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του Coenzyme Q10 για το ανθρώπινο σώμα έγκειται στο ότι είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας. Το συνένζυμο Q10 υπάρχει στα μιτοχόνδρια και τα λυσοσώματα, που είναι συστατικά των κυττάρων μέσα από την κυτταρική μεμβράνη. Το συνένζυμο Q10 αναφέρθηκε αρχικά ως «βιταμίνη Q», λόγω των λειτουργιών του, που μοιάζουν με αυτές των βιταμινών. Το συνένζυμο Q10 βιο -συντίθεται εντός του οργανισμού μέσω του μεβαλονικού μονοπατιού-το ίδιο βιο- συνθετικό μονοπάτι της ενδογενούς χοληστερόλης- και υπάρχει στην καρδιά, τα νεφρά, το συκώτι, τους μύες, το πάγκρεας και τον θυρεοειδή σε υψηλές συγκεντρώσεις. Το συνένζυμο Q10 είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη μεταφορά ηλεκτρονίων στην καρδιά κατά τη διαδικασίας αερόβιας παροχής ενέργειας και ασκεί μεγάλη επίδραση στην παραγωγή ΑΤΡ (Τριφωσφορική αδενοσίνη). Έχει αναφερθεί ότι η συμπλήρωση με Coenzyme Q10 ενεργοποιεί την παραγωγή ΑΤΡ. Αυτό θεωρείται ότι οφείλεται στην ενεργοποίηση της διαδικασίας μεταφοράς ηλεκτρονίων μέσω της αύξησης της ποσότητας Coenzyme Q10 στον οργανισμό. Έχει επίσης αναφερθεί ότι ο οργανισμός δεν παράγει επαρκή ποσότητα Coenzyme Q10 για όλες τις απαραίτητες διαδικασίες μεταφοράς ηλεκτρονίων. Αυτό υποστηρίζει ακόμα περισσότερο τη θεωρία ότι το Coenzyme Q10 ενεργοποιεί την παραγωγή ΑΤΡ.

Βιβλιογραφία:

https://www.kanekanutrients.com/

Το Inno-Q-Nol®  περιέχει την Kaneka Ubiquinol ™ σε μια πατενταρισμένη μορφή την Q-Nol®, με τρία επίπεδα προστασίας, για να πετύχει τη μέγιστη σταθερότητα της ουσίας εντός της κάψουλας και εντός του οργανισμού μετά. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτή η μορφή του Συνενζύμου Q10 είναι πολύ ασταθής και πτητική και με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται το 100% της δραστικότητάς της.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share