Δεν παχαίνουμε τρώγοντας τα σωστά λιπαρά!

παχαίνουμε τρώγοντας
1.5 λεπτό

Οι επεξεργασμένες τροφές με «κενές θερμίδες» αυξάνουν ξεκάθαρα το σωματικό λίπος και μας κάνουν να τρώμε περισσότερο! Ένας από τους μηχανισμούς που σβήνει την πείνα είναι το αίσθημα της πληρότητας. Όταν λοιπόν χορταίνουμε με αυτές τις φτωχές σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά αλλά πλούσιες σε θερμίδες τροφές, αργεί να έρθει το αίσθημα πληρότητας κι έχουμε ήδη φάει περισσότερες θερμίδες από ό,τι χρειαζόμαστε. Αποτέλεσμα είναι η περίσσεια να μετατρέπεται σε λίπος και συνεχίζουμε να παχαίνουμε τρώγοντας περισσότερο. Αντίθετα, όταν καταναλώνουμε τροφές που περιέχουν επαρκείς ποσότητες όλων των απαραίτητων θρεπτικών, σταματά έγκαιρα η βιολογική πείνα και ο εμπλουτισμός της διατροφής μας με θρεπτικά συστατικά μας βοηθά να διατηρηθούμε λεπτοί.

Οι επεξεργασμένες τροφές επιβραδύνουν την εντερική δραστηριότητα

Επειδή στερούνται φυτικών ινών και όγκου, οι επεξεργασμένες τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας επιβραδύνουν την εντερική δραστηριότητα. Χρειάζονται μέχρι και πέντε φορές περισσότερο χρόνο για να περάσουν από τον εντερικό σωλήνα από ό,τι οι φυσικές, ανεπεξέργαστες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες (75 ώρες σε σύγκριση με 15) και το σώμα απορροφά πολλές θερμίδες κατά τη διάρκεια του δυσκοίλιου περάσματός τους.

Οι τροφές δε μεταβολίζονται σωστά χωρίς μέταλλα και βιταμίνες

Η ενέργεια που περιέχουν οι τροφές με «κενές θερμίδες» καθίσταται μη διαθέσιμη στο σώμα μας και αποθηκεύεται ως λίπος μέχρι (ή με την ελπίδα) να λάβουμε τα απαραίτητα μέταλλα και τις βιταμίνες αργότερα. Εν τω μεταξύ, νιώθουμε πείνα και τρώμε περισσότερο. Έτσι τρώγοντας όλο και παχαίνουμε, καθώς ότι τρώμε μετατρέπεται σε λίπος, εκτός εάν παρέχονται επίσης μέταλλα και βιταμίνες.

Τα μέταλλα, οι βιταμίνες και τα απαραίτητα Ω-λιπαρά οξέα (ΕFΑs) αφαιρούνται συστηματικά από τις τροφές με το ραφινάρισμα και την επεξεργασία. Η απουσία τους μειώνει το μεταβολικό ρυθμό μας. Αισθανόμαστε λιγότερο δραστήριοι και γινόμαστε ληθαργικοί. Στη συνέχεια, ακόμη κι αν τρώμε λιγότερο, δεν καίμε τις θερμίδες που τρώμε και βάζουμε σωματικό λίπος ακόμα και με μια διατροφή φτωχή σε θερμίδες.

Η συμβολή των καλών λιπαρών στο διατροφικό σχήμα

Επιλέγοντας τα αγνά, οργανικά, ανεπεξέργαστα φυτικά Ω λιπαρά της Udo’s Choice κάνουμε ένα σπουδαίο δώρο στον εαυτό μας: ανεβάζουμε ενέργεια και διάθεση, μειώνουμε πολλούς παράγοντες κινδύνου για την καλή μας υγεία και επιπλέον βελτιώνουμε ποιοτικά το προφίλ του σωματικού μας βάρους. Το Udos Oil 3.6.9 είναι μια σοφή επιλογή!

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share