Βότανα και τυποποιημένα εκχυλίσματα βοτάνων

εκχυλίσματα βοτάνων
1 λεπτό

Όταν επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα οποιοδήποτε βότανο (ή εκχυλίσματα βοτάνων) για να επωφεληθούμε από τις ευεργετικές του ιδιότητες, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι:

  1. δε διατηρούνται με βεβαιότητα όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του σε όλες τις μορφές του
  2. όσα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά διατηρούνται δε σημαίνει ότι απορροφώνται στο 100% από τον οργανισμό μας!

Διαδικασία συγκομιδής και αποθήκευσης

Η επιλογή του φυτού και του σπόρου του, το υπέδαφος, το κλίμα, οι συνθήκες της καλλιέργειας, ο τρόπος και ο χρόνος της συγκομιδής του έχουν μεγάλη σημασία. Π.χ. το φυτό equizeto έχει περιεκτικότητά 40 % σε πυρίτιο μεταξύ Μαρτίου-Μαΐου και μόνο 2% όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Ακολούθως, οι προδιαγραφές της διατήρησης του, της αποθήκευσης, της συσκευασίας και της εκχύλισης (είτε αν το προμηθευτείτε έτοιμο ως εκχύλισμα είτε αν το παρασκευάσετε μόνοι σας) είναι εξίσου καθοριστικές.

Διασφάλιση μέγιστης ποιότητας και αποτελεσματικότητας στα εκχυλίσματα βοτάνων

Όλα αυτά διασφαλίζονται ότι ισχύουν στο μέγιστο δυνατό επίπεδο ποιότητας, όταν έχουμε να κάνουμε με βότανα που είναι σε μορφή τιτλοδοτημένων (τυποποιημένων) εκχυλισμάτων σε συμπληρώματα διατροφής, όπως συμβαίνει στα προϊόντα της FMD (Flora). Τιτλοδοτημένο εκχύλισμα σημαίνει σταθερή ποσότητα της δραστικής ουσίας ή των δραστικών ουσιών των περιεχόμενων βοτάνων που διαθέτουν συγκεκριμένες ευεργετικές ιδιότητες. Πχ. όταν φτιάξουμε ένα αφέψημα από σπόρους γαϊδουράγκαθου, μπορεί να λάβουμε λίγη μέχρι και μηδενική ποσότητα από τη δραστική ουσία του (σιλυμαρίνη). Όταν πάρετε μια κάψουλα τιτλοδοτημένου εκχυλίσματος Milk thistle Plus θα λάβετε εγγυημένη σταθερή ποσότητα 200mg σιλυμαρίνης.

Συμπερασματικά, οι ωφέλειες ενός βοτάνου υλοποιούνται μόνον όταν αυτό λαμβάνεται από την κατάλληλη πηγή και με την κατάλληλη μορφή.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share