Έλαιο σουσαμιού: Ένα από τα συστατικά του Udo’s Oil™ 3•6•9 Blend της Flora.

Έλαιο σουσαμιού
2 λεπτά

Πιστοποιημένο βιολογικό έλαιο από σπόρους σουσαμιού:

Επιστημονική ονομασία: Sesamum indicum L. [Fam. PEDALIACEAE]

Παραδοσιακά το έλαιο και οι σπόροι σουσαμιού χρησιμοποιούνται σε:

– Ανεπάρκεια σε Ω-λιπαρά οξέα
– Μείωση της χοληστερόλης LDL
– Αντιοξειδωτικό
– Τριχόπτωση
– Θολή όραση
– Πόνους
– Προστατίτιδα
– Αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων
– Συχνουρία
– Θηλασμό (για αύξηση της ροής γάλακτος)
– Βήχα
– Ζάλη
– Εμβοές
– Πονόδοντο

Επισκόπηση:

Το σουσάμι (Sesamum indicum) είναι ένα από τα περίπου 15 είδη των ποωδών φυτών Sesamum και προέρχεται από την Αφρική και την Ασία. Οι σπόροι του σουσαμιού συνιστώνται από τους Κινέζους βοτανολόγους για τις θηλάζουσες μητέρες αφού ενισχύει τη ροή του γάλακτος και για τους άνδρες για την πρόληψη της τριχόπτωσης. Οι σπόροι σουσαμιού είναι επίσης ένα παραδοσιακό φάρμακο για τον  πονόδοντο και περιέχουν τουλάχιστον 7 αναλγητικές ενώσεις. Είναι γνωστή επίσης η χρήση του σπόρου για τη θεραπεία από εμβοές, θόλωση της όρασης και ζάλη. Διαθρεπτικά οι σπόροι σουσαμιού αποτελούν μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου (43.3 mg / oz), είναι πλούσια στο αμινοξύ αργινίνη (2,5% ή 713 mg / oz) – σημαντικό για την αντιμετώπιση του χαμηλού αριθμού σπερματοζωαρίων και φαινυλαλανίνη (255 mg / oz) για την ανακούφιση του πόνου. Επίσης παρέχει αντιοξειδωτική δράση. Το άλευρο του σπόρου σουσαμιού είναι επίσης πολύ πλούσιο σε γλουταμίνη (3,8% ή 1,1 g / oz) – ένα σημαντικό πρόδρομο αμινοξύ της γλουταθειόνης. Το σησαμέλαιο είναι πλούσιο σε Ωμέγα-6  λινολεϊκά λιπαρά οξέα (35,0 – 50,0%), ελαϊκό οξύ (Ωμέγα-9 μονοακόρεστα λίπη) (35,0 – 50,0%) και βιταμίνη Ε (4% ή 0.556 mg / κουταλιά της σούπας). Το έλαιο σουσαμιού είναι επίσης εξαιρετικά πλούσιο σε φυτοστερόλες (117,64 mg / κουταλιά της σούπας) – κυρίως β-σιτοστερόλης, περιέχει δύο άλλα ισχυρά φυτοχημικά, σησαμίνη και επισησαμίνη και λιγνάνες γνωστές ότι διεγείρουν την κυτταρική αναγέννηση, την αποτοξίνωση και τον καθαρισμό. Οι φυτοστερόλες, όπως η β-σιτοστερόλη, έχουν δειχθεί ότι είναι εξίσου αποτελεσματικές με τα συμβατικά φάρμακα για την ανακούφιση της συχνουρίας σε άνδρες που πάσχουν από παθήσεις του προστάτη και βοηθούν και στη γρήγορη μείωση της χοληστερόλης.

Ενεργά συστατικά:

Το έλαιο σουσαμιού περιέχει: παλμιτικό οξύ (7,0 – 12,0%), Στεατικό οξύ (3.5 – 6,0%),  ελαϊκό οξύ (ωμέγα 9) (35,0 – 50,0%), λινελαϊκό οξύ (ωμέγα 6) (35,0 – 50,0%), φυτοστερόλες (117,64 mg / κουταλιά της σούπας) και βιταμίνη Ε (4% ή 0.556 mg / κουταλιά της σούπας) (1 κουταλιά της σούπας = 13,6 g)

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα:

Καμία γνωστή.

Αντενδείξεις:

Καμία γνωστή.

Παρενέργειες:

Το σησαμέλαιο, όταν λαμβάνεται ως μέρος μιας καλά ισορροπημένης διατροφής, δεν προκαλεί παρενέργειες. Επειδή το σησαμέλαιο είναι πλούσιο σε Ωμέγα-6 και 9 λιπαρά οξέα, αλλά δεν περιέχει Ωμέγα-3 EFAs, θα πρέπει να ληφθεί ως μέρος μιας καλά ισορροπημένης διατροφής.

Το Udo’s Oil™ 3•6•9 Blend

Το έλαιο σουσαμιού είναι ένα από τα συστατικά του Udo’s Oil™ 3•6•9 Blend της Flora.  Το Udo’s Οil είναι ένα πιστοποιημένο οργανικό, ανεπεξέργαστο, αφομοιώσιμο και χορτοφαγικό μείγμα ελαίων, από φυτικούς σπόρους, σχεδιασμένο ώστε να παρέχει την ιδανική αναλογία 2:1 Ω-3 προς Ω-6 λιπαρών οξέων. Τα παραπάνω το καθιστούν ασφαλές για τον καθένα και για μακροχρόνια χρήση.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share