Συνταγές

Ντρέσιγκ για σαλάτες με UDO’S ΟΙL 3 • 6 • 9 πλούσιο σε Ω-λιπαρά

Κάθε σεφ της καθημερινότητας (ναι, εσείς!) χρειάζεται μια συλλογή από εύκολες συνταγές που είναι νόστιμες, απλές και-το πιο σημαντικό – γίνονται με πραγματικά, φρέσκα υλικά χωρίς καμιά  αμφισβήτηση. Χρησιμοποιώντας το Udo’s Oil 3 • 6 • 9 Blend, θρέφετε αυτούς που αγαπάτε με αυτές τις 5***** σπιτικές σάλτσες,  πλούσιες σε απαραίτητα ωμέγα-3 και 6 λιπαρά οξέα. Το Udo’s Oil είναι η καλύτερη πηγή των καλών λιπαρών σας: φυτικής προέλευσης (fish-free), βιώσιμη, βιολογική και μη γενετικά τροποποιημένη … καθαρό φαγητό στα καλύτερά του!

* τα ντρέσιγκ διατηρούνται στο ψυγείο σε καλά σφραγισμένο γυάλινο δοχείο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα σε μια εβδομάδα

ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΕΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Για περίπου 1 ½ φλιτζάνι. Χρησιμοποιήστε μπλέντερ.

Προτείνεται να συνδυαστεί με φέτες ντομάτας,  αβοκάντο και ραδίκια.

  • ½ φλιτζάνι Udo’s Oil
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι ή ½ φλιτζάνι μαλακό τόφου
  • 1 φλιτζάνι βασιλικό (ή ιταλικό μαϊντανό) ψιλοκομμένο
  • 1 ολόκληρο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι (2 κουταλιές της σούπας), ψιλοκομμένο
  • 2 φιλέτα αντζούγιας ξεπλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξυδο ή λευκό ξίδι
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Χυμό από μισό μέτριο λεμόνι
  • ½ κουτ. σούπας θαλασσινό αλάτι και πιπέρι
  • ¼ φλιτζάνι νερό

* Προσαρμογή από σεφ Philip Roemer

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕ  ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Για περίπου 1 ¼ φλιτζάνι.  Χτυπήστε ελαφρά με το χέρι.

Προτείνεται να συνδυαστεί με φρέσκο ​​σπανάκι, μαρούλι και quinoa.

  • ¾ φλιτζάνι Udo’s Oil
  • ¼ φλιτζάνι μηλόξυδο ή λευκό ξίδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • ½ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

* Προσαρμογή από Julia Moskin μέσω της New York Times

ΚΑΡΟΤΟ-GINGER

Για περίπου 1 ½ φλιτζάνι.  Χρησιμοποιήστε μπλέντερ.

Προτείνεται να συνδυαστεί με κύβους αβοκάντο ή αγγούρι και τεμαχισμένο λάχανο.

  • 1 μέτριο καρότο, χοντροκομμένο
  • ⅓ φλιτζάνι Udo’s Oil
  • ¼ μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1½ κουτ. γλυκού φρέσκο ​​τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι ξίδι ρυζιού
  • ⅛ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκια ρίζα κουρκούμη, ψιλοκομμένη
  • Μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προσαρμογή από σεφ  Tadashi Ono via Saveur

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΥΔΙ

Για περίπου 1 φλυτζάνι.  Χτυπήστε ελαφρά με το χέρι.

Προτείνεται να συνδυαστεί με ανάμεικτα χόρτα, ρόκα και σπαράγγια.

  • ⅔  φλιτζάνι Udo’s Oil
  • ⅓ φλιτζάνι καλό βαλσαμικό ξύδι
  • 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

* Προσαρμογή από Emril Lagasse μέσω του δικτύου των Τροφίμων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

Για περίπου 1 φλυτζάνι.  Χτυπήστε ελαφρά με το χέρι.

Προτείνεται να συνδυαστεί με ελληνική σαλάτα, τεμαχισμένα καρότα ή  λαχανάκια Βρυξελλών.

  • ½ φλιτζάνι Udo’s Oil
  • ⅓ φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 μεγάλο λεμόνι το χυμό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη (ή 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη)
  • ½ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

* Προσαρμογή από Laurie McNamara μέσω Απλά Scratch

MISO-ΤΑΧΙΝΙ ΝΡΕΣΙΓΚ

Για περίπου 1 ¼ φλιτζάνι.  Χρησιμοποιήστε μπλέντερ.

Προτείνεται να συνδυαστεί με βραστά λαχανικά, μπρόκολο και δημητριακά.

  • ½ φλιτζάνι Udo’s Oil
  • ⅓ φλιτζανιού ταχίνι
  • 1 κουτ. σούπας  λευκή πάστα miso
  • 1 μέτριο λεμόνι, το χυμό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουτ. σούπας ριζόξυδο
  • Μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό
  • * Προσαρμογή από WholeFoodsMarket.com

ΝΤΡΕΣΙΓΚ ΓΙΑ CAESAR

Για περίπου 1 ¼ φλιτζάνι.  Χρησιμοποιήστε μπλέντερ  ή χτυπήστε ελαφρά με το χέρι.

Προτείνεται να συνδυαστεί με μαρούλι, λάχανο ή κουνουπίδι.

  • ⅔ φλιτζάνι Udo’s Oil
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 2 φιλέτα αντζούγιας, ξεπλυμένα και ψιλοκομμένα
  • Μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

* Προσαρμογή από Sue Li & Chris Μαρόκο μέσω Bon Appétit

ΝΤΡΕΣΙΓΚ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Για περίπου 1 ½ φλιτζάνι.  Χρησιμοποιήστε μπλέντερ.

Προτείνεται να συνδυαστεί με  φέτες ντομάτας, κοτόπουλο ή φασόλια σαλάτα.

  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, την ψίχα
  • ⅓ φλιτζάνι Udo’s Oil
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο λεμόνι, χυμό
  • ½ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
  • ¼ φλιτζάνι νερό

* Προσαρμογή από Silvia Bianco μέσω MindBodyGreen

ΝΤΡΕΣΙΓΚ ΜΕ BLUE CHEESE

Για περίπου 1 ½ φλιτζάνι.  Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ.

Προτείνεται να συνδυαστεί με μαρούλι, ραντίτσιο, φέτες ντομάτας.

  • ½ φλιτζάνι Udo’s Oil
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι μπλε τυρί (περίπου), τριμμένο
  • 2 σταγόνες Tobasco ή μια πρέζα καγιέν
  • ½ κουτ. σάλτσας Worcestershire
  • ¼ φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 κουτ. σούπας  χυμό λεμονιού
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

* Προσαρμογή από Luby Luby Luby μέσω Food.com

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mai στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα