Συνταγές

Ατομικά τσίζκεικ με φράουλες και αμύγδαλα πλούσια σε Ω-λιπαρά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

½ φλιτζάνι φυσικό γιαούρτι

½ φλιτζάνι τυρί κρέμα

1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι καρύδας ή 2 κουταλιές μέλι

1 λάϊμ  αποχυμωμένο

3-4 μίσχους μέντα

1 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες σε φέτες

5 χουρμάδες

3 κουταλιές της σούπας  Udo’s Oil 3.6.9 Blend

1/3 φλιτζάνι ολόκληρα αμύγδαλα

3 κομμάτια μπίτερ (80% κακάο) σοκολάτα τριμμένη

ΜΕΘΟΔΟΣ

Σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε το σιρόπι ή το μέλι, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και το χυμό λάϊμ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το Udo’s Oil 3.6.9 Blend και αναμείξτε για 20 δευτερόλεπτα. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάλτε τις φράουλες και ραντίστε τις με λίγο χυμό λάϊμ. Συνθλίψτε δύο φράουλες για να απελευθερώσετε το χυμό τους και αναμίξτε απαλά όλα τα συστατικά.

Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε ένα μίξερ και κονιορτοποιείστε τα. Προσθέστε τους χουρμάδες και αναμείξτε μέχρι να κολλήσουν ελαφρώς.

Προσθέστε από μια στρώση του μίγματος αμυγδάλων-χουρμάδων σε ένα μικρό μπολ ή ποτήρι, στη συνέχεια μια στρώση φράουλας και τέλος το μίγμα γιαουρτιού. Απλώστε μια μικρή ποσότητα σοκολάτας μεταξύ των στρωμάτων και συνεχίστε να βάζετε εναλλασσόμενα στρώματα μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του μπολ. Στολίστε την κορυφή με μια φράουλα και 2 φυλλαράκια μέντας.

Τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι περίπου 2 ώρες πριν το σερβίρετε ή απολαύστε αμέσως.

Αν θέλετε χρησιμοποιήστε μπλούμπερις μεταξύ των στρωμάτων για επιπλέον φρούτα.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mai στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα